Mindfulness (MBSR)

Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction, MBSR) is een acht weken durende, intensieve, training waarin je oefent om onrust in je leven te onderzoeken en om een grondtoon van rust in je leven toe te laten. De training is oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair bioloog Jon Kabat-Zinn en is bijzonder geschikt voor mensen die merken op de rand van hun kunnen te functioneren of op zoek zijn naar meer zelfinzicht. Aandachtig stil staan bij de grote en kleine keuzemomenten in het leven zorgt voor meer tevredenheid met de gang van zaken. Er ontstaat meer ruimte om het leven in vreugde te ervaren. Naast acht bijeenkomsten en een oefendag in stilte is een belangrijk onderdeel van de training ongeveer een uur zelfstudie per dag(!). Mijn (René Slikker) jarenlange ervaring met mindfulness en zen, en mijn kennis van de psychologie zorgen ervoor dat de manier waarop ik de MBSR-mindfulnesstraining geef door de deelnemers als zeer gedragen en waardevol wordt ervaren.

Mijn leraren op het gebied van mindfulness zijn onder andere, Jon Kabat-Zinn, tijdens de opleidingsretraite in Hof-Oberlethe, Johan Tinge van het Instituut voor Mindfulness waar ik mijn opleiding volgde, en Edel Maex met zijn vriendelijke en laagdrempelige benadering van zen en mindfulness.

Data winter en voorjaar

8x maandagavond van 19.30 - 22.00 uur
Oefendag in stilte: zaterdag 10 februari van 10.00 - 16.00 uur, ook open voor niet-deelnemers.
Data  training: maandag 11, 18 december, 8, 15, 22, 29 januari, 5 ,19 februari
Data nieuwe training: maandag 5, 12, 19, 26 maart, 9, 16, 23, 28 april stiltedag, 7 mei
Data nieuwe training: maandag 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni, 2 juli, 7 juli stiltedag, 9, 16 juli

Bijdrage: De training bestaat uit een voor- en evaluatiegesprek, 8 groepsbijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag van 6 uur, 4 oefencd's, trainingsmap en lunch op de stiltedag. De bijdrage is afhankelijk van inkomen;  € 435,-, € 510,-, € 630,-

Ik ben aangesloten bij de VMBN en gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1. Hierdoor kom ik in aanmerking voor vergoeding van de training door o.a. VGZ, Univé, IZA. Mantelzorgers die bij Menzis verzekerd zijn komen ook in aanmerking voor vergoeding van mindfulnesstraining. Kijk op Zorgwijzer voor andere verzekeringen.

Je bent welkom voor een kennismakingsgesprek.
De training kan je verdiepen in combinatie met 5 individuele gesprekken met René.
Er is ook de mogelijkheid van individuele mindfulness en in het Engels.

Inschrijfformulier

Het antwoord vind je onderaan op de website. (we vragen dit i.v.m. ongewenste SPAM)
* Dit veld is verplicht.