Welkom

De Zamenhof is een plek om tot rust te komen om daarna, met meer energie, weer het dagelijks leven in te stappen. De Zamenhof is ontwikkeld door boeddhistisch echtpaar Mathilde de Vriese (beeldend kunstenaar) en René Slikker (psycholoog) als meditatieve ruimte ter ondersteuning van hun werk. U bent welkom, beginner, gevorderde, jong, oud, zoekend of al gevonden.
 • Rust, midden in het leven

  Mediteren is een eeuwenoud en beproefd hulpmiddel om tot rust te komen, ervaringen te verwerken, stil te staan, creativiteit te ontwikkelen en je te voeden. Wij besteden op vriendelijke, onderzoekende en meditatieve wijze aandacht aan lichaam, gevoelens, gedachten en spiritualiteit. U kunt bij ons terecht voor meditatie, zen, mindfulness, yoga, persoonlijke sessies, Japans zenschilderen, vieringen en rituelen.

  Regelmaat in de oefening:
  Doordeweekse ochtenden verschillende meditatievormen, je hoeft je niet van te voren aan te melden, 6 of 12 strippenkaart ochtendmeditaties 

  8.45 tot 10.00 uur, maandag: yoga, dinsdag: yoga, woensdag: geleide meditatie, donderdag: zitten in stilte, vrijdag: zenbegin van de ochtend.
  Dinsdag ook in de avond 18.00 - 19.15 uur: yoga
  Alles is ook toegankelijk voor beginners, kom gerust een keer op proef.

  Kijk ook het winterprogramma.

  Foto's: de zaal meer foto's 

 • Meditatiecentrum de Zamenhof

  meditatie = rust
  centrum = naar binnen
  zamen = samen
  hof  = ruimte van beschutting

 • Elke dag een nieuw begin

  Januari, goede voornemens, een nieuwe start, door de mens bedacht. Toch ook lekker om steeds opnieuw te beginnen! 

Binnenkort

Ga naar de agenda