Welkom

De Zamenhof is een plek om tot rust te komen om daarna, met meer energie, weer het dagelijks leven in te stappen. De Zamenhof is ontwikkeld door boeddhistisch echtpaar Mathilde de Vriese (beeldend kunstenaar) en René Slikker (psycholoog) als meditatieve ruimte ter ondersteuning van hun werk. U bent welkom, beginner, gevorderde, jong, oud, zoekend of al gevonden.
 • Nooit gestopt

  We waren dicht, maar niet gestopt. We gaven 2 maanden lang elke doordeweekse dag online ochtendmeditaties. We gaven individuele begeleiding, sumi-e les, volle maanviering, mindfulness en meditatie. Het was mooi, soms irritant en armoedig, maar bovenverwachting verbindend. En het opende onze ogen voor nieuwe mogelijkheden. Dank iedereen die is blijven 'komen' en ons heeft gesteund.

  Per 1 juni zijn we coronaproof weer open.

  En houden we nog steeds moed (vlaggen te koop €25,-). Na 20 jaar terug van weggeweest, ooit afstudeercampagne Rietveld Academie, Mathilde de Vriese. 

 • Nieuw begin

  We bieden wekelijks programma aan in de zaal en/of live online:

  mindfulness zomerschool (cursus 4x), meditaties in ochtend en avond, sumi-e workshops, individuele sessies en atelier bezoek. En ook de maan verdient in haar volte een viering.

  Dinsdagavond is mindful yin, woensdagavond meditatiegroep, vrijdagochtend sutra en zen

  Live online: ochtendmeditatie van maandag tm donderdag, 8.45 uur inchecken, meditatie 9.00 - 9.30 uur, meer info

  We geloven heel erg in meditatie en de positieve werking van de medicijnboeddha

 • Vlieg uit, kom terug

  Vogels voeden op dit moment hun kinderen, en deze vliegen weer uit. Thuis heeft een nieuwe betekenis gekregen de laatste tijd. Wij wensen jullie een thuis in het hart!


  Beeld Mathilde de Vriese

Binnenkort

Ga naar de agenda