Welkom

De Zamenhof is een plek om tot rust te komen om daarna, met meer energie, weer het dagelijks leven in te stappen. De Zamenhof is ontwikkeld door boeddhistisch echtpaar Mathilde de Vriese (beeldend kunstenaar) en René Slikker (psycholoog) als meditatieve ruimte ter ondersteuning van hun werk. U bent welkom, beginner, gevorderde, jong, oud, zoekend of al gevonden.
 • Regelmaat

  Regelmaat helpt je om stilte te vinden door meditatie of yoga ochtendmeditaties elke doordeweekse ochtend van 8.45 tot 10.00 uur, deur op om 8.30 uur. Ook voor beginners, kom gerust een keer proberen (proefles 12,50) of maak een afspraak om kennis te maken.

  Wij besteden op vriendelijke, onderzoekende en meditatieve wijze aandacht aan lichaam, gevoelens, gedachten en spiritualiteit. U kunt bij ons terecht voor meditatie, yoga, mindfulness, zen, persoonlijke sessies, Japans zenschilderen, vieringen en rituelen.

  Kijk ook het najaarsprogramma. Foto's: de zaal meer foto's 

 • De steeds wisselende werkelijkheid

  In het boeddhisme is een van de grondbeginselen de vergankelijkheid, het beweeglijke van het bestaan. Het troostrijke hiervan is dat we ons niet hoeven vast te zetten, geen eindeloze controle hebben op de loop der dingen en ons mogen verbazen over de schoonheid van het leven.

  Herfst
  Om ons heen vallen de bladeren,
  bijkomen van het seizoen dat haar vrucht heeft afgeworpen,
  uitrusten, naar binnen, bezinnen

  Beeld: Mathilde de Vriese

Binnenkort

Ga naar de agenda