Welkom

De Zamenhof is een plek om tot rust te komen om daarna, met meer energie, weer het dagelijks leven in te stappen. De Zamenhof is ontwikkeld door boeddhistisch echtpaar Mathilde de Vriese (beeldend kunstenaar) en René Slikker (psycholoog) als meditatieve ruimte ter ondersteuning van hun werk. U bent welkom, beginner, gevorderde, jong, oud, zoekend of al gevonden.
 • Regelmaat

  Regelmaat helpt je om stilte te vinden door meditatie of yoga meditaties veel doordeweekse ochtenden van 8.45 tot 10.00 uur, deur op om 8.30 uur. En woensdagavond om 18.00 uur. Ook voor beginners, kom gerust een keer proberen (proefles 12,50) of maak een afspraak om kennis te maken. 

  Wij besteden op vriendelijke, onderzoekende en meditatieve wijze aandacht aan lichaam, gevoelens, gedachten en spiritualiteit. U kunt bij ons terecht voor meditatie, yoga, mindfulness, zen, persoonlijke sessies, Japans zenschilderen, vieringen en rituelen.

  Kijk ook het programma. Foto's: de zaal meer foto's 

 • Gewoon doorgaan

  Soms lijkt het leven soepel, simpel en vanzelf te gaan, soms is het lastig en stroef. Net als met meditatie. De ene dag zit je als een koning, de volgende dag alsof je een zwerm muggen in je hoofd en billen hebt zitten. Zen gaat over het leven ten volle omarmen, precies zoals het op dat moment is. En dat betekent gewoon maar doorgaan want iedere dag kun je weer opnieuw beginnen. 

  Beeld: sumi-e wilde orchidee, Mathilde de Vriese

 • Workshops en trainingen

  De volgende volle maanviering op de Zamenhof is 14 september 2019, met het thema groei. Data sumi-e workshops de komende maanden. Er is een nieuw blok woensdagavond meditaties wat van start gaat. 
  De Zamenhof is ook te huur voor passende activiteiten meer info