Seizoensvieringen

We vieren met de overgang van de seizoenen het levensritme, in ons deel van de aarde heel duidelijk in de natuur zichtbaar. We willen dit graag delen met iedereen, dus ook met kinderen* en ouderen, met vrienden. 

*Wij geloven (en de ervaring bevestigt dit) dat kinderen dol zijn op rituelen en graag worden aangesproken op hun spiritualiteit (ookwel: hun wens contact te maken met het grotere geheel, het onbenoembare, god etc)

Lente, zomer, herfst, winter:
De seizoenviering van de lente, met als thema ontluiken. Over plannenmaken en schoonmaken (we hebben zilver gepoetst van de buurvrouw en blaadjes en bloemen getekend aan een grote boom. Een deelneemster, aanwezig met haar 2 kinderen en echtgenoot: "bezinning en vieren, ah wat is dit fijn, vooral met de kinderen erbij!"

Tijdens de zomerviering met als thema groei hebben we haaientanden op de weg gekleurd, zodat het net leek of er slingers over de weg lagen. We keken naar de groei van de kinderen, en zetten streepjes op de muur bij hun lengte.

Tijdens de herfstequinox zijn dag en nacht even lang, en stonden we stil bij de balans in ons leven, de oogst en dankbaarheid voor dit moment, het voorbereiden op het donkerder worden van de dagen. We hebben met z'n allen walnoten-paddestoelen chutney gemaakt voor mee naar huis. Na 3 weken pas openen, heerlijk!

Tijdens de winterviering versierden we kaarsen en aten we lekkere hapjes. We bezonnen ons op onze verantwoordelijkheid voor onze daden. En voelden hoe het is om stil te vallen, alsof je in winterslaap bent.


Programma: We doen een klein ritueel en meditatie in het teken van het seizoen, waarbij iedereen betrokken wordt. We gaan lekker eten aan de grote lage (informele) tafel. We delen en spelen. 
Tijd: deur open 16.30 uur, 17.00 start, einde ± 18.30 uur
Bijdrage: 5,- en iedereen neemt wat te eten en te drinken mee.
In verband met de voorbereidingen vragen we je om je van te voren op te geven.

Inschrijfformulier

Het antwoord vind je onderaan op de website. (we vragen dit i.v.m. ongewenste SPAM)
* Dit veld is verplicht.