Kunstenaarscirkel

Hoe leef je met je creativiteit? Wanneer stroomt deze, wanneer komt er zand in de machine? Hoe breng je deze in de praktijk? Hoe doen anderen dat? Hobby of professioneel?

Iedereen is creatief, aldus Julia Cameron, de schrijver van het bekende boek The Artist’s Way. De Zamenhof en Zinnig Noord starten een kunstenaarscirkel. Beide organisaties werken op het raakvlak van kunst en spiritualiteit, geheel in lijn van Cameron. Mathilde de Vriese (Zamenhof): "Creativiteit is een poort om het goddelijke te ervaren. Het goddelijke ervaren is een poort naar creatie." Het boek reikt ogenschijnlijk eenvoudige handvatten aan, die je creativiteit aan kunnen zetten. In het hele jaar komen alle hoofdstukken van het boek aan bod om ons te inspireren. 

Begeleiding
De begeleiding is in handen van Mathilde de Vriese, zenboeddhist en beeldend kunstenaar en Arjette Kuipers, protestants pionier en liedjes-schrijver. Een bijzondere combinatie dus.

Voor wie 
Voor iedereen die zijn/haar creativiteit (ook in relatie tot spiritualiteit) wil onderzoeken en ontwikkelen. Het doet er niet toe of je jezelf wel of geen kunstenaar vindt. Creatieve energie stroomt door ons allemaal. De één heeft daar een opleiding of werk van gemaakt, voor de ander is het een wereld om verder te ontdekken. 

Wat we van je verwachten
- open wens om te onderzoeken en uit te wisselen
- werken met de  'ochtendpagina's, waar je niets fout of goed in kunt doen
- lezen boek Artist Way, thuis maken van opdrachten naar keuze
- werken met 'artist date', een uitstapje met jezelf
- het verbinden aan een groep voor veiligheid en ontwikkeling
- onderling contact en inspiratie en ondersteuning en uitdaging en feed back enzomeer
- aanwezigheid bij de bijeenkomsten 

Wat we gaan doen
Tijdens de bijeenkomsten hebben we een korte meditatie en delen we ervaringen. Mathilde en Arjette zorgen voor verdieping van het boek en we doen creatieve opdrachten. We oefenen ons in een oprechte vreugde over de scheppende creativiteit van ons allemaal. We buigen ons over onze verwarringen en vraagstukken. In een veilige setting graven we de verborgen schatten van creativiteit op. Iets waar we de wereld mooier mee kunnen maken! 

Praktische info
Data nader te bepalen: 8x tijd 19.45 - 22.00 uur over het hele jaar verspreid (evt ook kleine bijeenkomsten met subgroepjes tussendoor)
Locatie: De Ark, Amsterdam-Noord
Begeleiding: Mathilde de Vriese (de Zamenhof) en Arjette Kuipers (Zinnig Noord)
Kosten: nog nader te bepalen, naar draagkracht
Aanmelden voor interesse:  Arjette Kuipers / 06 13 21 42 03 of formulier hiernaast
Doorgang bij 10 deelnemers, max 15 deelnemers

Inschrijfformulier

Het antwoord vind je onderaan op de website. (we vragen dit i.v.m. ongewenste SPAM)
* Dit veld is verplicht.