The artist way

Laat de kunstenaar in jou ontwaken

Hoe kun je meer in contact komen met je creativiteit? Want iedereen is creatief, aldus Julia Cameron, de schrijver van het bekende boek The Artist’s Way. Zij ontwikkelde een programma om alle bezwaren overboord te gooien en je eigen scheppende kracht serieus te nemen. Meditatiecentrum De Zamenhof en Zinnig Noord starten in het najaar een groep om samen dit boek te doorlopen. Beide organisaties werken op het raakvlak van kunst en spiritualiteit, geheel in lijn van Cameron. Mathilde de Vriese (Zamenhof): "Creativiteit is een poort om het goddelijke te ervaren. Het goddelijke ervaren is een poort naar creatie."

Wie weet heb je het boek wel in de kast staan, en wil je er eindelijk eens goed induiken. Of voel je gewoon dat je de grenzen van je creativiteit nog lang niet hebt bereikt. Maar hoe kom je ertoe om er werkelijk iets mee te doen? Het boek reikt je ogenschijnlijk eenvoudige handvatten aan, die toch voor grote veranderingen kunnen zorgen. In het najaar komen alle hoofdstukken van het boek aan bod. Durf jij het aan om het proces in te duiken en je ervaringen te delen met anderen? 

Begeleiding
De begeleiding is in handen van Mathilde de Vriese, zenboeddhist en beeldend kunstenaar en Arjette Kuipers, protestants pionier en liedjes-schrijver. Een bijzondere combinatie dus.

Voor wie 
Voor iedereen die zijn/haar creativiteit in relatie tot spiritualiteit wil onderzoeken en ontwikkelen. Het doet er niet toe of je jezelf wel of geen kunstenaar vindt. Creatieve energie stroomt door ons allemaal. De één heeft daar een opleiding of werk van gemaakt, voor de ander is het een wereld om verder te ontdekken. Het is nooit te laat of te egoïstisch om aan je creativiteit te werken.

Wat we van je verwachten
Werken aan je creativiteit en meedoen met de groep houdt het volgende in: 
- een half uur per dag reserveren voor een soort dagboek (de drie 'ochtendpagina's, waar je niets fout of goed in kunt doen) en opdrachten bij het hoofdstuk 
- eens per week een 'artist date', een uitstapje met jezelf.
- het boek is verkrijgbaar in het Nederlands of het Engels bij de bibliotheek of bijvoorbeeld Boekhandel Over het Water. 

Wat we gaan doen
In de groep hebben we een korte meditatie en delen we de ervaringen in viertallen. Mathilde en Arjette zorgen voor een verdieping van het hoofdstuk en we doen een korte opdracht. Het gaat in de groep niet om het delen van creatief werk en zeker niet om het beoordelen ervan. We oefenen ons in een oprechte vreugde over de scheppende creativiteit van ons allemaal. In een veilige setting graven we de verborgen schatten van jouw creativiteit op. Iets waar jij de wereld mooier mee kunt maken! 

Introductie
In september geven we een introductie avond om kennis te maken met ons, het boek en de inhoud. We gaan op avontuur!

Praktische infor
Data: 8x donderdagavond tijd 19.45 - 22.00 uur
15 nov, 29 nov, 13 dec, 17 jan, 31 jan, 14 feb, 7 mrt, 21 mrt
Locatie: De Zamenhof, Zamenhofstraat 108 unit 7, Amsterdam-Noord
Begeleiding: Mathilde de Vriese (Zenatelier de Zamenhof) en Arjette Kuipers (Zinnig Noord)
Kosten: €250 (€150,- in overleg bij kleine beurs)
Aanmelden:  Arjette Kuipers / 06 13 21 42 03
Doorgang bij 10 deelnemers

Inschrijfformulier

Het antwoord vind je onderaan op de website. (we vragen dit i.v.m. ongewenste SPAM)
* Dit veld is verplicht.