Zen begin van de dag (wekelijks)

Eén keer per week doen we een tempel-opening met een ceremonie van meditatie en sutra's (soort mantra's). Je bent vrij om mee te doen met de recitatie of te luisteren. Het gebruik van de stem is verbindend en geeft energie. Sutra's worden in zentempels over de hele wereld gereciteerd. De hartsutra beschrijft de kern (het hart) van boeddha's leer. Kanzeonsutra (Kannon, Kwan Yin) geeft aandacht aan de kwaliteit van mededogen. Met het reciteren van de sutra van de medicijnboeddha richten we ons op de helende kwaliteiten die ieder mens van nature in zich heeft. 

Vervolgens geven we uitleg van zazen meditatie. Zazen, zitten in stilte, is een eenvoudige  (maar niet altijd makkelijke) manier van mediteren.

Wanneer: elke vrijdagochtend van 8.45 - 10.00 uur (deur open voor thee 8.30 uur)
Bijdrage: 1 strip (6 strippenkaart €75,- 12 strippenkaart €140,-) De strippenkaart is te gebruiken voor de wekelijkse inloop meditaties. Wij maken op deze manier regelmatige oefening mogelijk.
Kennismakingsles: €12,50

Deze opening geeft aandacht aan het universele leven. We zijn zowel een deel (individu) als een onderdeel (van een gemeenschap, het grote geheel etc). In de zen een veel terugkomend thema van én én, het opheffen van dualiteit. De opening gaat ook over dankbaarheid en het wakker maken van je eigen ware natuur.

Kanzeon Sutra: 'Onze ware natuur is eeuwig, vreugdevol, zonder zelf en zuiver'

Inschrijfformulier

Het antwoord vind je onderaan op de website. (we vragen dit i.v.m. ongewenste SPAM)
* Dit veld is verplicht.