Welkom

De Zamenhof is een plek om tot rust te komen om daarna, met meer energie, weer het dagelijks leven in te stappen. De Zamenhof is ontwikkeld door boeddhistisch echtpaar Mathilde de Vriese (beeldend kunstenaar) en René Slikker (psycholoog) als meditatieve ruimte ter ondersteuning van hun werk. U bent welkom, beginner, gevorderde, jong, oud, zoekend of al gevonden.
 • Regelmaat

  Elke doordeweekse ochtend ben je welkom van 8.45 tot 10.00 uur. Regelmaat helpt je om stilte te vinden door meditatie of yoga.  ochtendmeditaties 

  Maandag: yoga, dinsdag: yoga, woensdag: geleide meditatie, donderdag: zitten in stilte, vrijdag: zenbegin van de ochtend. 

  Ook voor beginners, kom gerust een keer proberen.

  Rust, midden in het leven
  Wij besteden op vriendelijke, onderzoekende en meditatieve wijze aandacht aan lichaam, gevoelens, gedachten en spiritualiteit. U kunt bij ons terecht voor meditatie, yoga, mindfulness, zen, persoonlijke sessies, Japans zenschilderen, vieringen en rituelen.

  Kijk ook het lenteprogramma. Foto's: de zaal meer foto's 

 • Het leven, een rechte lijn?

  Steeds is er in het dagelijks leven de veranderlijke vorm van het bestaan. We zullen het roer houden, dobberen, verdwalen, met de stroom mee gaan of tegen de klippen op boksen. Zullen we met elkaar opvaren? 

  Schilderij: Gegaan, gegaan naar de overkant gegaan, Mathilde de Vriese, expositie Birds in trees, boats at seas in het Dorpshuis, foto Hugo Rompa

  Workshops sumi-e zenschilderen (ook voor beginners), we bestuderen de bamboe.
  “Als je dan helemaal aanwezig bent in het moment, dan kan het niet anders dan dat op een gegeven moment schoonheid komt. Dit geldt voor zowel beginner als gevorderde."

 • Privacybeleid

  Ook wij hebben ons verdiept in de AVG die sinds 25 mei van kracht is. U kunt hier ons privacybeleid nalezen.

Binnenkort

Toon agenda