Welkom

De Zamenhof is een plek om tot rust te komen om daarna, met meer energie, weer het dagelijks leven in te stappen. De Zamenhof is ontwikkeld door boeddhistisch echtpaar Mathilde de Vriese (beeldend kunstenaar) en René Slikker (psycholoog) als meditatieve ruimte ter ondersteuning van hun werk. U bent welkom, beginner, gevorderde, jong, oud, zoekend of al gevonden.
 • Regelmaat

  Elke doordeweekse ochtend ben je welkom van 8.45 tot 10.00 uur. Regelmaat helpt je om stilte te vinden door meditatie of yoga.  ochtendmeditaties 

  Maandag: yoga, dinsdag: yoga, woensdag: geleide meditatie, donderdag: zitten in stilte, vrijdag: zenbegin van de ochtend. Dinsdagavond 18.00 - 19.15 uur: yoga

  Ook voor beginners, kom gerust een keer proberen.

  Rust, midden in het leven
  Wij besteden op vriendelijke, onderzoekende en meditatieve wijze aandacht aan lichaam, gevoelens, gedachten en spiritualiteit. U kunt bij ons terecht voor meditatie, yoga, mindfulness, zen, persoonlijke sessies, Japans zenschilderen, vieringen en rituelen.

  Kijk ook het lenteprogramma. Foto's: de zaal meer foto's 

 • Openen

  De natuur heeft een doorgaand ritme van openen en sluiten. Boeddhisme gaat over het openen van het hart, steeds maar weer. Opengaan is soms ongewis en eng en heeft te maken met overgave en vertrouwen. Een plek waar je je veilig voelt en waar andere mensen komen die met hetzelfde bezig zijn kan je hierin steunen. De Zamenhof kan zo'n plek zijn. We zien dit bijvoorbeeld gebeuren tijdens de woensdagavondmeditaties en sumi-e workshops. Wees welkom.

  Beeld: Mathilde de Vriese, expositie Birds in trees, boats at seas in het Dorpshuis, met feestelijke opening

  Workshops sumi-e zenschilderen (ook voor beginners), we bestuderen de bamboe.
  “Als je dan helemaal aanwezig bent in het moment, dan kan het niet anders dan dat op een gegeven moment schoonheid komt. Dit geldt voor zowel beginner als gevorderde."

 • Nieuwe mindfulnesstraining

  Eind mei begint een nieuwe 8 weekse mindfulnesstraining (MBSR) door René Slikker.

Binnenkort

Ga naar de agenda