Atelier

Tracteer op schoonheid

In het atelier zijn er heel veel fijne mooie werken van Mathilde, klein (bv een kaart) tot middel (o.a. de orginele kleine bamboe en vogelschilderingen, a4 op 40 jaar oud papier) en natuurlijk groter werk, sommigen al ingelijst. Bel me of kom gerust langs. Kijk eventueel ook op portfolio website www.mathildedevriese.nl


Kleine bamboe, serie op 40 jaar oud papier a4, er zijn weer nieuwe

Talloze vogeltjes schilderijtjes "terug naar de bron", serie op 40 jaar oud papier a4

 

Kaart met envelop (maat bank envelop)

Serie circels en draaiingen (ingelijst)

In het atelier worden activiteiten georganiseerd die te maken hebben met creativiteit, altijd gecombineerd met elementen van bezinning en adem. Creativiteit kan een ongelofelijke vitaliteit en vreugde in zich dragen, en inzichten geven. Ook kan het raken aan frustratie en donkere kanten van het bestaan. De vele facetten van deze weg komen aan bod in ons aanbod. 

Individuele begeleiding kunstenaars
En dan weet je ineens of misschien al een tijdje niet meer waar jouw inspriratie vandaan moet komen, of wat je richting is (in veranderende tijden).  Beeldend kunstenaar en zenleraar Mathilde de Vriese kan een persoonlijk gesprek of traject met je aangaan om jezelf los te slingeren of weer eens goed vast te sjorren. 

Sumi-e 

Sumi-e is de Japanse vorm van zenschilderen, die werkt vanuit een houding van samenvloeien van schilder en het geschilderde. De onderwerpen zijn vaak vormen uit de natuur (bamboe, orchidee, chrisant, bloesem). Er wordt gewerkt met de houding van het lichaam en de adem, met eindeloos herhalen van dezelfde vorm. En als je niet meer glimlacht leg je je penseel neer.

Ik geef workhops sumi-e voor beginners en gevorderden japans zen schilderen
Maak gerust een afspraak voor bezoek, dan kunnen we in het atelier kijken naar het werk met een kopje thee. Meer werk van Mathilde de Vriese

Muurschilderingen van 3 x 3 meter in Fysiotherapiepraktijk, op aanvraag. Meer foto's


Kunst uitzoeken met een atelierbezoek met Mathilde , een mooie manier om te weten wat je raakt. Je kan een individuele afspraak maken.

Mantra van de Hart sutra: Gegaan gegaan naar de overkant gegaan, aangekomen bij de volmaakte wijsheid, geprezen. Gate gate, hara gate, hara so gate, bodhi sowaka hanya shin gyo, Hart sutra: uit de serie 'Birds in trees, boats at seas' 21 schilderijen met bomen en bootjes. 

 

Gesprekken over/met meer 

In het atelier organiseren we af en toe gesprekken over onderwerpen die ons bezighouden. Omdat het soms fijn is lucht te geven aan, en ook te horen over, en te delen met anderen. De eerste in deze serie was 'Seks aan de keukentafel', een open gesprek met vrouwen over seksualiteit, zo'n succes dat er een vervolg komt.
Zen en de kunst van de overgang, met Ilja van Leeuwen van Care for Women. Over deze opmerkelijke fase in het vrouwenleven.

Bamboes in Tandartspraktijk

In de praktijk van tandarts Paul Govers hangen 20 bamboes, en de sfeer werd er zeer kalm van
foto's

Etalage Nieuwendammerstraat

Er hingen werken in de etalage, december 2016 en januari 2017, mei 2018 en december 2021. foto's 

Titels: 'The divine is in every single part of the tree' en 'The divine is in every single part of me'

Let's color the world

Met Valentijsdag heb ik met Indiase verf een hart op de sneeuw geschilderd in het Vliegenbos. meer foto's

Zen in je eentje

Installatie op lokatie. 5 minuten zenmeditatie in je eentje in een eentje (citroen), zen in je eentje

 

 

Binnenkort

Ga naar de agenda