Atelier

In het atelier worden activiteiten georganiseerd die te maken hebben met creativiteit, altijd gecombineerd met elementen van bezinning en adem. Creativiteit kan een ongelofelijke vitaliteit en vreugde in zich dragen, en inzichten geven. Ook kan het raken aan frustratie en donkere kanten van het bestaan. De vele facetten van deze weg komen aan bod in ons aanbod. 

Sumi-e 

Sumi-e is de Japanse vorm van zenschilderen, die werkt vanuit een houding van samenvloeien van schilder en het geschilderde. De onderwerpen zijn vaak vormen uit de natuur (bamboe, orchidee, chrisant, bloesem). Er wordt gewerkt met de houding van het lichaam en de adem, met eindeloos herhalen van dezelfde vorm. En als je niet meer glimlacht leg je je penseel neer.

We geven workshops japans zen schilderen en er wordt werk verkocht (ook op zeer groot formaat, tot 3 meter hoog, in opdracht). Maak gerust een afspraak, dan kunnen we in het atelier kijken naar het werk met een kopje thee. Meer werk van Mathilde de Vriese

Muurschilderingen van 3 x 3 meter in Fysiotherapiepraktijk, op aanvraag. Meer foto's


Kunst uitzoeken met een atelierbezoek online samen met Mathilde , een mooie manier om te weten wat je raakt. Je kan een individuele afspraak maken.
Samen met Zinnig Noord starten we een kunstenaarscirkel, geinspireerd ook op The artist way van Julia Cameron.

Mantra van de Hart sutra: Gegaan gegaan naar de overkant gegaan, aangekomen bij de volmaakte wijsheid, geprezen. Gate gate, hara gate, hara so gate, bodhi sowaka hanya shin gyo, Hart sutra: uit de serie 'Birds in trees, boats at seas' 21 schilderijen met bomen en bootjes. 

Dinsdagmiddagen: flexwerkplek voor kunstenaars

Kunstenaar, maar soms geen zin om alleen te werken? Het atelier is groot genoeg om op dinsdagmiddag met een aantal mensen te werken, kopje koffie, eventueel uitwisselen. werkplek voor kunstenaars

Seizoensvieringen

Net als bij het vieren van de volle maan vieren we met de overgang van de seizoenen het levensritme. In ons deel van de aarde heel duidelijk in de natuur zichtbaar. We willen dit graag delen met iedereen, dus ook met kinderen en opa's en oma's, met vrienden. seizoensvieringen

Individuele begeleiding kunstenaars

En dan weet je ineens of misschien al een tijdje niet meer waar jouw inspriratie vandaan moet komen, of wat je richting is (in veranderende tijden).  Beeldend kunstenaar en zenleraar Mathilde de Vriese kan een persoonlijk gesprek of traject met je aangaan om jezelf los te slingeren of weer eens goed vast te sjorren. 

Gesprekken over/met meer 

In het atelier organiseren we af en toe gesprekken over onderwerpen die ons bezighouden. Omdat het soms fijn is lucht te geven aan, en ook te horen over, en te delen met anderen. De eerste in deze serie was 'Seks aan de keukentafel', een open gesprek met vrouwen over seksualiteit, zo'n succes dat er een vervolg komt.
Zen en de kunst van de overgang, met Ilja van Leeuwen van Care for Women. Over deze opmerkelijke fase in het vrouwenleven.

Bamboes in Tandartspraktijk

In de praktijk van tandarts Paul Govers hangen 20 bamboes, en de sfeer werd er zeer kalm van
foto's

Etalage Nieuwendammerstraat

Er hingen werken in de etalage, december 2016 en januari 2017 en mei 2018. foto's 

Titels: 'The divine is in every single part of the tree' en 'The divine is in every single part of me'

Let's color the world

Met Valentijsdag heb ik met Indiase verf een hart op de sneeuw geschilderd in het Vliegenbos. meer foto's

Zen in je eentje

Installatie op lokatie. 5 minuten zenmeditatie in je eentje in een eentje (citroen), zen in je eentje

 

 

Binnenkort

Toon agenda